Bilsport play e

Garage i London sålt för rekordsumma

Publicerad 2017-02-13

Det är dyrt med parkeringsplatser i London, men det här slog alla tidigare rekord. En icke namngiven person ur en kungafamilj från Mellanöstern köpte nyligen ett underjordiskt garage beläget i närheten av Harrods för familjens åttio superbilar och lyxbilar skriver The Times och EveningStandard.

För priset 234 miljoner kronor får de ett väl tilltaget garage med extra breda gångar, vadderade stolpar så man inte gör några onödiga skrapmärken på bilarna, kameror vid infarten som känner igen nummerplåtar, och massor av övervakningskameror och lyxiga biytor för den personal som kommer jobba med in- och utparkering av bilarna 24 timmar om dygnet.

Mäklaren som sålde garaget menar att det är ett riktigt vrakpris man fått. En vanlig parkeringsplats i staden kan vara så dyr att normalt folk inte har råd med en. För ett år sedan annonserades en vanlig utomhusparkeringsplats i närheten av Hyde Park ut för nästan fyra miljoner kronor, året innan var en annan garageyta i ett underjordiskt garage till salu för över fem miljoner – men där fick två bilar plats.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se