Bilbyggen e

Garageliv: Audi-driftern är en Golfbil

Publicerad 2018-07-01

24-åriga William Jespersson från Östersund har under vintern byggt fyrhjulsdriven driftingbil som var tänkt att gå i Gatebils driftingserie, men tyvärr blir inte bilen klar i tid.
– Jag har inte tävlat innan, men det vore kul att mäta sig mot andra nu när det finns en klass för fyrhjulsdrivna driftingbilar, säger han.

Bilen är en A4 quattro-kaross utrustad med en motor av annat tyskt ursprung. Nämligen en med bottendel från 2,8-liters Golf VR6-maskin och topp från Golf R32. Karossen är helt skrapad från underredsmassa och sömsvetsad, vattenkylen är flyttad bak och tar luft från ett intag i taket. Det finns inget original kvar, men drivlinan satt i en S4 innan. Säkerheten är i topp med Grupp H-bur, OMP-öronstolar med 6-punktsbälten och släcksystem från RRS. Som William kör är det bäst att ha både hängslen och livrem!

Läs alla Garageliv-artiklar i Bilsport 9/2018 som finns i butik nu!

Bilsport täcker in hela bilbyggarkulturen, skriv och berätta för oss vad just du snickrar på! Skriv till oss på Facebook eller maila bo.lundvang@bilsport.se direkt.
> Här kan du läsa mer om vad Garageliv är

Köp tidningen här!

> Prenumerera här
> Är du helårsprenumerant och medlem i Team Bilsport? Läs tidningen på nätet här (aktivera tjänsten här eller läs mer här) – eller i din app på Android och iPhone!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se