Bilbyggen e

Garageliv: BOS-chefen klev upp ett steg

Publicerad 2017-07-16

Eskilstunabon Arne Skaale känner många som grundaren till Bimmers of Sweden, vars stora Mantorp-baluns blev omskrivet i Bilsport nummer 13. Han har länge varit insyltad M5-förädlare, men kände plötsligt ett behov av en X5M.

Han hittade en mineralvit svensksåld av årets modell som han genast började modifiera. Original har den 575 hk och 750 Nm vilket än så länge endast vässats en aning med lite friare andningsvägar via ett svartlackat Eisenmann Race-avgassystem. Den är nerhissad en bit från andra våningen med hjälp av KW V3-coilovers som får hjulhusen att sluta tätare kring en uppsättning 22-tums BC Forged HCS02S i Brushed black med glanslackerade svarta skruvar.
Däcken är likvärdigt feta med 335/25/22 bak och 295/30/22 fram.

Arne har förkärlek för kolfiber vilket han numera har i form av Autotechnik-paddlar, frontsplitter, handtag, speglar och sidogälar. Njurarna är BMW Performance egna utbytesdelar, och han har lackat ner emblemen fram och bak. Som kronan på verket diverse toningsjobb här och där. Utställningsklass måhända, men bilen används flitigt – nyligen var han och några andra BMW-tokar på trolljakt (och bilutställning) i Norge där de fina bilderna du ser här togs. Där sopade han förresten hem pris för ”Bästa X-modell”. Vi väntar ivrigt på att veta hur långt man kan gå med ett så nytt BMW-bygge, bara pengar och fantasi sätter stopp!

Vill du också bli omskriven i tidningen Bilsport under avdelningen Garageliv? Skriv till oss på Facebook eller maila bo.lundvang@bilsport.se!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se