Bilbyggen e

Garageliv: Bus-Cortinan blir en multibil

Publicerad 2018-05-22

Snart klar! Vi hade en notis om Fredrik Olssons bygge i Bilsport 3/2017, då hade han tänkt bli klar den sommaren – det sprack på grund av flera operationer och andra hinder. Nya given lyder sommaren 2018, med förhoppningsvis officiell uppvisning på Elmia 2019! Det ska handla om banracing, lite drifting, kanske lite dragrace – och så åka och köpa glass.

Han har sen sist plåtbreddat sin Cortina -67 hela 170 mm per sida, den är byggd kring ett rörramschassi med M60B40 turbo-motor och MaxxEcu-styrsystem. Han har gått igenom första SFRO-besiktningen och hoppas alltså få ut den i sommar lackad och klar för en sista besiktning.
Allt på bilen har han byggt själv med lite tips och trix från Per Hansson, en kompis pappa. Han har även ställt upp och lånat ut fräsar och svarvar.
För närvarande bygger han om bakramen lite för att kunna höja upp tanken så det får plats en diffusor under bilen. Sen ska han få dit kardanaxeln innan det blir en första provtur. Håll koll på ”Olssonmod” på Instagram om du vill se mer!

Läs alla Garageliv-artiklar i Bilsport 7/2018 som finns i butik nu!

Bilsport täcker in hela bilbyggarkulturen, skriv och berätta för oss vad just du snickrar på! Skriv till oss på Facebook eller maila bo.lundvang@bilsport.se direkt.
> Här kan du läsa mer om vad Garageliv är

Köp tidningen här!

> Prenumerera här
> Är du helårsprenumerant och medlem i Team Bilsport? Läs tidningen på nätet här (aktivera tjänsten här eller läs mer här) – eller i din app på Android och iPhone!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se