Bilbyggen e

Garageliv – byggen på gång!

Publicerad 2016-03-22

Det hamras för fullt i Sverige. En del har garage, andra ligger i snöhögar och bankar plåt, limmar vingar eller klistrar dekor. Vi har gjort en liten dykning och plockat upp några av alla som prioriterar påskmässa i Elmia-hallarna framför dito i kyrkan!

johan2
Time Attack-rod
Johan Hansson bygger rod till Elmia där du kommer få se den i Verktygsbodens monter. Därefter ska han köra Timeattack.nu-serien i värsta klassen Unlimited på slicks. Motorn är en B230 med dubbelturbo och runt 400 hästar på hjulen, med bakaxel från 740 och Supra framvagn.

johan
Mångårigt projekt
Det ligger många års jobb bakom Johan Boström och hans sambo Kristin Holms Audi, som ska visas upp på Elmia. Luftfjädrad och med massor av ljud istället för baksäte, med ett cleant stuk som ändå är en god bit ifrån original.

alexander
Bättre än ny
Alexander Jakobssons Supra MKIV -97 är totalrenoverad, och har nybyggd smidd maskin med målet 700 hjulhästar. Det är en del kvar till Elmia, men färdig ska den bli!

henrik
Mattsson har bråttom
2013 var Henrik Mattssons år – då vann han Årets Bygge och Årets Motorrum och dessutom Sveriges Häftigaste Volvo. I påsk får vi se hur långt han har kommit med sin bakhjulsdrivna V70 T6 dubbelturbo! Motorrummet ska i alla fall vara helt klart. Det syns att han har bråttom på bilden…

don
Rallyklassiker får en andra chans
Don Jerneklo vet hur man tar på sig jobb. Han köpte en gammal Ellemann-Jakobsen-rallybil som stått på gräset utan underredsmassa sedan 1994. Han ska hinka i en B230FK-maskin och massor av godis. Och laga rost förmodligen …


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se