Bilbyggen e

Garageliv: Första bilen – en följetong genom livet

Publicerad 2018-10-22

Joakim Bergersen från Norge har en lång historia med den här Volvo 244:an. Hans pappa köpte den 1996, då var Joakim ett år. Den kördes i fyra år och sen parkerades den lite snyggt i skogen hos en kompis. Nio år senare var Joakim där och hämtade den som 15-åring efter att bilintresset kommit till liv.
– Jag hade aldrig byggt något, men som 16-åring satte jag en T5:a i en 244. Det blev min första körkortsbil och jag visste att jag var tvungen att bygga min dröm-244:a, berättar han.
Det innebar att den var tvungen att rostlagas innan han började med coilisar, häftiga fälgar och annat måste. Taket är bytt mot ett med taklucka från en 244 Turbo, golvet är bytt och mycket annat. Det är ett projekt som fortfarande pågår. Han ser det som ett ”mysprojekt” vid sidan av skola och jobb, när den är klar nån gång blir det en kombination av gat- och showbil.
Idag sitter det en BMW ds6-53dz-låda som är lite ballare än den m90 H som han körde först. Maskinen är Volvos b5204T2, för närvarande utan koppling men det är på gång. Inuti ska det bli originallook med stereo i 80-talsstuk, även om stolarna blir Recaro för att man ska kunna sitta kvar i svängarna. Showstuk blir det också med luftfjädring som ska få ner karossen över OZ Futura-fälgarna med Ferrari-look från 1987. Resan har bara börjat!

Läs alla Garageliv-artiklar i Bilsport 15/2018 som finns i butik nu!

Bilsport täcker in hela bilbyggarkulturen, skriv och berätta för oss vad just du snickrar på! Skriv till oss på Facebook eller maila bo.lundvang@bilsport.se direkt.
> Här kan du läsa mer om vad Garageliv är

Köp tidningen här!

> Prenumerera här
> Är du helårsprenumerant och medlem i Team Bilsport? Läs tidningen på nätet här (aktivera tjänsten här eller läs mer här) – eller i din app på Android och iPhone!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se