Bilbyggen e

Garageliv: Första projektet gav sömnlösa nätter

Publicerad 2018-10-16

Svensksåld Camaro RS/SS -70, med fabriksmonterad Big Block 396:a som senare bytts mot en ännu större 502-kubikare. Andreas Brage från Motala investerade i den då svarta pjäsen 2016. Första sommaren körde han den som den var, men under hösten påbörjade han något som skenade iväg oväntat mycket.
– Den hade breddade bakskärmar, och jag ville byta dem mot original. Det slutade med att jag plockade ner hela bilen. I maj i år kunde jag starta den igen – med allt renoverat eller nytt!

Det var hans första projekt så det blev mycket sökande på Youtube, funderingar och sömnlösa nätter. Som tur var har han snälla och erfarna vänner som både stod ut med tjatet och kunde hjälpa till när det knep. Bland annat tog han hjälp av en vän när han skulle lösa insprutningen, ett Holley Terminator. Motorn är för övrigt inte rörd mer än att oljepumpen är bytt och att det blivit nytt insug, vattenpump, servo, Serpentine-kit och lite annat. Mycket motor och vikt kräver mycket bromsar, men med nymonterade sexkolvsok är allt i fas.

Första riktiga resan blev dagen efter den bokade besiktningen vilket förstås skänkte en viss spänning åt det hela. 30 mil runt Vättern med American Power Tour, det gick i princip som det var tänkt.
– Jag fick ett bensinstopp bara. Det var ett mål att jag skulle pricka in det eventet och jag blev tilldelad andra pris i Drivers Choice, jättekul!

Nu blir det undanställning och några smågrejer finns att bocka av. Avgassystemet är skarvat överallt så det behöver svetsas, ett Pypes Performance på tre tum.
– Och så skulle det vara trevligt med en stereo. Egentligen finns det massor man vill göra men man måste bromsa sig själv lite.
Sugen på att se mer av bilen? Kolla in ”Camaro_Adde” på instagram.

Läs alla Garageliv-artiklar i Bilsport 14/2018 som finns i butik nu!

Bilsport täcker in hela bilbyggarkulturen, skriv och berätta för oss vad just du snickrar på! Skriv till oss på Facebook eller maila bo.lundvang@bilsport.se direkt.
> Här kan du läsa mer om vad Garageliv är

Köp tidningen här!

> Prenumerera här
> Är du helårsprenumerant och medlem i Team Bilsport? Läs tidningen på nätet här (aktivera tjänsten här eller läs mer här) – eller i din app på Android och iPhone!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se