Bilbyggen e

Garageliv: Golf på eget vis

Publicerad 2019-02-15

Det började med smådetaljer men urartade till något betydligt större. 24-årige Osman Yalcin från Tullinge har byggt en hoper egna delar till sin Golf R MK7 -15. Bland annat frontsplitter med stag i fronten, canards, diffusor och sidokjolar som han är garanterat ensam om.

– Jag ville få ett eget stuk på bilen och göra den unik, berättar han.

Ekipaget är luftfjädrat och folierat med KPMF:s pärlvit satin och har stripes i satinblå. Samma blåton återkommer på bromsok, rattens stygn, ändrörens inre färg och lufttanken till luftfjädringen. Det är kolfiberbackspeglar och även kolfibervinge, och ett hembyggt catback-system med visuella kolfiberdetaljer längst bak. 2019 års fälgar är en uppsättning Japan Racing JR30 på 8,5×19” med Dunlop Sport Maxx rt2 235/35-19.

– Det mesta jag gör filmas och läggs upp på Youtube och Instagram under namnet ”Starcar_sweden”.

Text: Bo Lundvang Foto: Osman Yalcin

Läs alla Garageliv-artiklar i Bilsport 3/2019 som finns i butik nu!

Köp tidningen här!

Bilsport täcker in hela bilbyggarkulturen, skriv och berätta för oss vad just du snickrar på! Skriv till oss på Facebook eller maila mattias.larsson@bilsport.se direkt.

Här kan du läsa mer om vad Garageliv är

Sugen på att få tidningen rakt hem i lådan, före alla andra?

Prenumerera här

Är du helårsprenumerant och medlem i Team Bilsport? Läs tidningen på nätet här (aktivera tjänsten här eller läs mer här) – eller i din app på Android och iPhone!


Björn Magnusson

bilsport@bilsport.se