Bilbyggen e

Garageliv: Iron Man-röd och starkare än M2

Publicerad 2018-05-30

Den är folierad i matt kromröd med IronMan-tema från filmen IronMan & Avengers, BMW M235i:n som Behnam Borghey vårdar ömt. Han har utrustat den med Wagner Tuning Evo 2-laddluftkylare, downpipe och avgassystem från BMW M Performance som tilsammans med ett Afe-insug får den raka sexan att sjunga ut på ett beroendeframkallande sätt. Stertman Motorsport har optimerat den med uppgraderad lågtryckspump och den lämnar 447 hk/640 Nm och kan klara omkörningen 100-200 km/h på grymma 9,1 sekunder.
– Utöver folien har jag satt på kolfiberdelar från M Performance kolfibervinge. Vinge, läpp, sidokjolar och diffusor. Och dessutom M3/M4-kolfiberspegelkåpor och folierat med kolfiber inuti och monterat mockaratt.
Råkar han hitta mer kolfibergrejer att montera så lär han göra det! Du som var på EDPS Emmaboda kunde se honom jaga tiondelar på kvartsmilen med ett grymt sound. Bästa tid blev 12,6 sek/176 km/h.

Läs alla Garageliv-artiklar i Bilsport 8/2018 som finns i butik nu!

Bilsport täcker in hela bilbyggarkulturen, skriv och berätta för oss vad just du snickrar på! Skriv till oss på Facebook eller maila bo.lundvang@bilsport.se direkt.
> Här kan du läsa mer om vad Garageliv är

Köp tidningen här!

> Prenumerera här
> Är du helårsprenumerant och medlem i Team Bilsport? Läs tidningen på nätet här (aktivera tjänsten här eller läs mer här) – eller i din app på Android och iPhone!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se