Bilbyggen e

Garageliv: Niklas busbygge besiktat och klart

Publicerad 2017-12-06

Aerodynamik som en ladugårdsvägg – det åtgärdas enkelt med en lagom dos extra mos! Niklas Krantz från Stockholm har gått den långa korrekta vägen med sitt busbygge och fått en noggrann SFRO-besiktningsman att nicka nöjt efter mycket garageslit. Han har kostat på tegelstenen en helsmidd B230 med betongfyllt block, 16-ventilstopp och turbo. Chassi finns också; coilovers med ställbara topplagringar och bärarmar fram. Fyrlänkad bakaxel med coilovers, och bromsandet står Porsche-ok för tillsammans med Volvo-skivor.
– Jag har gjort allt själv utom mappningen av motorn, berättar byggaren.
Färdig blir den aldrig – den kommer för evigt vara ett rullande projekt som skänker ägaren både huvudbry och glada stunder bakom ratten. Yin å yang, liksom.

Garageliv i Bilsport
Har du ett bilbygge vi borde uppmärksamma i tidningen?

I varje nummer av tidningen Bilsport skriver vi om pågående och färdiga bilbyggen under rubriken Garageliv. Enklare projekt varvade med mer extrema – här har både nybörjare och mer erfarna bilbyggare en möjlighet att få visa upp sitt verk för Bilsports läsare!

Har du själv ett bygge som du vill visa upp? Hör av dig till oss – har du tur nappar vi! Det här behöver vi av dig:
1. Kort information om vad du gjort med ditt bygge.
2. Ett par olika bilder, så högupplösta som möjligt. Du måste ha godkännande av fotografen som tagit bilden om vi ska kunna visa upp dem i tidningen. Be om lov, och bifoga en skärmdump eller liknande som bekräftar att du får visa bilden i tryck!

Skicka denna information till bo.lundvang@bilsport.se eller skriv ett meddelande till oss på vår Facebook-sida. Är bilderna över 20 MB totalt kan du använda dig av en filskickningstjänst typ skickafilen.se eller Dropbox.

Vi svarar dig oavsett om vi vill skriva om din bil eller om vi passar denna gång. Har du extra tur hamnar du på vår bevakningslista över projekt som vi gärna återkommer till och kanske gör ett större reportage om.

Här är några av notiserna som utöver i tidningen även landade på webben:
Marius funktionella busbil
Robin Lindhavs V60 – fender to lip
BOS-chefen klev upp ett steg
Mikael Wrzos hemknåpade attackfordon
Tio år med trotjänaren – nu trimmas den ännu mer
Stefans bil är överdrivet låg


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se