Bilbyggen e

Garageliv: Polarna bygger för 2019

Publicerad 2018-07-25

Den ena har en Sportquattro-replika på gång, den andra en elak fyrhjulsdriven BMW Compact. I Robin och Martins garage i de småländska skogarna byggs busåk för nästa säsong – båda med kralliga MaxxEcu-styrda maskiner, bur och sittafast-stolar. Martin ska SFRO-besikta sin BMW Compact som fått fyrhjulsdrivning från Audi S2/S4/RS 6 och Borg Warner-laddad V6-maskin från Audi S4 B5. Karossvetsning är genomförd och nu väntar byggbesiktning. Senare blir det karossbreddning på 12 cm.

Robin köpte ett påbörjat projekt som i grunden är en Urquattro -82 som kapats för att få Sportquattro-längd på karossen, och rutvinkeln blir också korrekt med tak och framruta från Audi 80 b2. Karossen pyntas förstås med Sportquattro-skärmar, -huv, -front och -spoilers. Maskinellt håller sig Robin till märket. En 5-cylindrig S4 med smitt innehåll, RS2-topp och en Borg Warner-turbo och resten av drivlinan är lånad från en S2.

– Första reggningen är gjord, det ska svetsas lite fästen och så innan den ska lackas, berättar han.

Foto: Martin Gustavsson

Läs alla Garageliv-artiklar i Bilsport 10/2018 som finns i butik nu!

Bilsport täcker in hela bilbyggarkulturen, skriv och berätta för oss vad just du snickrar på! Skriv till oss på Facebook eller maila bo.lundvang@bilsport.se direkt.
> Här kan du läsa mer om vad Garageliv är

Köp tidningen här!

> Prenumerera här
> Är du helårsprenumerant och medlem i Team Bilsport? Läs tidningen på nätet här (aktivera tjänsten här eller läs mer här) – eller i din app på Android och iPhone!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se