Bilbyggen e

Garageliv: Pro Street-Nova i amerikansk tappning

Publicerad 2018-02-27

Pehr Nilsson från Ronneby börjar se slutet på en fem-sex år lång historia, som började med importen av ett påbörjat Nova-bygge med rörramschassi och stora bakhjul. Ovanligt välarbetad i plåten, med betydligt mer kärlek än vad man brukar lägga i ett vanligt dragracingbygge.
– Den ska gatreggas, så det blir ingen monstermotor, berättar han.
En smallblock-V8 strokad till 427 ska i, med lustgas vid behov. Bara huv och bagagelucka blir i plast, dörrarna är i plåt och all krom blir kvar. Från rutlister och backspeglar till kofångare.
– Så brukar jänkarna göra många gånger. Jag vill ha finish på grejerna, och det är så svårt om man byter mot plastdelar, menar han.
Bilen har nyligen kommit från Ronneby Lackcenter som lagt en klarröd Volvo-lack – läckra Passion Red (612). Pehr är noggrann till smått extrema nivåer skvallrar en kompis om, så när det här bygget är klart lär vi behöva göra en närmare djupdykning.
– Planen är att få ut den i sommar, men om det blir tidigt eller sent återstår att se.
Worth waiting for, gissar vi vilt!

Läs alla Garageliv-artiklar i Bilsport 2/2018 som finns i butik nu!

Bilsport täcker in hela bilbyggarkulturen, skriv och berätta för oss vad just du snickrar på! Skriv till oss på Facebook eller maila bo.lundvang@bilsport.se direkt.
> Här kan du läsa mer om vad Garageliv är

Köp tidningen här!

> Prenumerera här
> Är du helårsprenumerant och medlem i Team Bilsport? Läs tidningen på nätet här (aktivera tjänsten här eller läs mer här) – eller i din app på Android och iPhone!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se