Bilbyggen e

Garageliv: Rostlagning blev driftbygge

Publicerad 2017-02-27

Det ballade ur, så att säga. Lucas Eriksson från Karlstad hade en BMW 320i av E30-modell som behövde lite rostlagning och en lite roligare motor – men det slutade med helt andra planer. Plötsligt hade han en E36 Compact-bakvagn och lika plötsligt hade han breddat bilen 60 mm för att få plats med fälgarna han kom över.
– Den ska vara klar till Bimmers of Sweden i maj så jag har lite att stå i, konstaterar han och vi kan bara nicka och hålla med.
Buren från Finess har han svetsat ihop själv och det är en hel del lättning gjort. Bilen ska han köra drifting med har han tänkt, och motorn blir en M50B25 i sommar med hemsnickrat grenrör, Garrett GT3582R-turbo, Bosch 1300 cc-spridare och ett Ecu Emu-styrsystem. Vid sidan av bygger han en vassare likadan motor som ska få trelitersvev, smidda kolvar, h-profilstakar och allt som behövs för att tangera 700-hästarsstrecket.
– Jag tillbringar all min lediga tid i garage så jag borde bli klar om jag inte stöter på några problem.
Nej, problem brukar ju sällan dyka upp när man bygger bil, men Lucas verkar målinriktad …

Läs om fler pågående byggen i varje nummer av tidningen Bilsport! Bygger du själv? Skriv till oss på Facebook och berätta, så har du också chans att bli publicerad!

> Köp lösnummer här!

> Prenumerera här
> Är du helårsprenumerant och medlem i Team Bilsport? Läs tidningen på nätet här (aktivera tjänsten här eller läs mer här) – eller i din app på Android och iPhone!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se