Event e

Gatebil intar Mantorp Park i helgen!

Publicerad 2018-06-13

På torsdag den 14 juni slår portarna upp för sommarens Gatebil Mantorp Park, ett event som växer för varje år. Även 2018 är schemat fullspäckat och det bjuds på en hel del nyheter utöver de klassiska momenten med Breisladd i Pariskurvan, landskamp mellan Norge och Sverige i show-drifting, Gatebil Extreme-körning och utställning.

På lördag kväll körs en helt ny tävling tillsammans med Monster som lär bli rejält sevärd. Det är Monster Gymkhana som med två klasser (rwd och 4wd) bjuder in till rejält publikfriande repor. Första pris är deltagande med resa och transport inkluderat till Gymkhana Grid-finalen som hålls någonstans i världen!

En ny driftingkurva har premiär, det kommer bli enklare att hålla sladden levande för de som kör brett. Gatebil Drift Series körs på ”Mjölby-varvet” – det innebär att friåkningen hålls på klassiska Pariserområdet vilket ger mer körtid för alla. Övrig tid körs långa varvet (nästan hela tiden alltså).

En ny läktare är byggd vid F2-området, så de som bor i depån och racecampen får närmare till action.

Området delas i år upp i ett publik- och ett festivalområde som innebär att man med dagsbiljett inte har tillträde till festivalområdet eller dragracingstarten. Man kan däremot röra sig fritt i hela depån och utställningsområdet, Parisens läktarområde och nya läktaren fram till 19.00. Har man däremot festivalbiljett når man alla utrymmen inklusive den unika kvällsshowen och scenen.

Vill du komma in billigare och enklare gör du förköp här

Här finns mer info om helgen!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se