Motorsport e

Hansen och Larsson Årets Rallycrossförare

Publicerad 2013-10-25

Juryn har gjort sitt val – nu är de två första pristagarna i Bilsport Award 2013 utsedda.
• Årets Rallycrossförare: Timmy Hansen, EM-trea i SuperCars.
• Årets Rallycrossjunior: Robin Larsson, EM-tvåa i TouringCars.

Bilsport Award kommer att delas ut på Bilsportgalan i Norrköping den 25 januari.

Hansen och Larsson – två bekanta namn i Bilsport Award. Timmys pappa Kenneth har fått ta emot utmärkelsen Årets Rallycrossförare sju gånger. Robins pappa Lars – mer känd som ”Stinsen” – har två inteckningar i samma pris. Båda har fått dem efter säsonger som lett fram till EM-guld.

Europamästare kan varken Timmy eller Robin titulera sig. Men nästan. I sin första säsong som rallycrossförare blev Timmy årets nykomling i mästerskapets huvudklass och hade guldläge långt in i säsongen. 21-åringen från Götene vann en deltävling för Hansen Motorsport, stod på pallen vid ytterligare tre tillfällen och knep EM-bronset framför näsan på betydligt mer erfarna konkurrenter.
Unge Hansen överraskade på alla. Själv är han inte lika förvånad över framgången.
– Jag satt i en bra bil och visste att om jag spelade mina kort rätt så kunde jag vinna race och till och med hela mästerskapet, säger han i en intervju i det senaste numret av Bilsport.

2012 vann Robin Larsson fem av de åtta EM-deltävlingar han ställde upp i. Hade han kört alla hade det troligtvis blivit medalj i TouringCar-klassen redan då. Den kom i år i stället. 21-åringen från Svenljunga erövrade silvret.
– EM-säsongen som helhet gick inte som jag hade tänkt, men slutresultatet blev ändå hyfsat till slut. Det blev en bra start och en lika bra avslutning på mästerskapet, men däremellan hade vi mycket strul med materialet och dessutom körde jag bort mig någon gång också, säger Larsson.

Nu fortsätter Award-juryn sitt arbete med att utse övriga pristagare 2013. Dessa kommer att presenteras i de kommande numren av tidningen Bilsport – och här på www.bilsport.se.
Lagom till Bilsportgalan i Norrköping den 25 januari, som arrangeras av Bilsport i samarbete med Svenska Bilsportförbundet, ska samtliga vinnare vara presenterade: Årets Racerförare, Årets Racingjunior, Årets Dragracingförare, Årets Dragracingjunior, Årets Rallyförare & Kartläsare, Årets Rallyjunior & Kartläsare, Årets Kartingförare.
Bland pristagarna ska ni läsare rösta fram Årets Senior och Årets Junior. Omröstningen inleds när den sista vinnaren är presenterad i december.
Vem som blir Årets Senior och Årets Junior avslöjas inte förrän på galakvällen.

Läs mer om Timmy Hansen och Robin Larsson i Bilsport nr 23 2013 – och missa inte presentationen av övriga pristagare i Bilsport Award 2013 i kommande nummer av tidningen.


Jerker Johansson

bilsport@bilsport.se