Nyhett e

Här är Johan Eriksson med Chargern hos Jay Leno

Publicerad 2017-11-08

Efter tusen och åter tusen timmars slit från ett stort team färdigställdes Chargern ”RTR” som du kunde läsa ett stort reportage om i Bilsport 14/15. I veckan som gick var Johan Eriksson på Sema Show, och nu har han besökt Jay Lenos Garage. Redan 2009 vann han Bilsport-titeln ”Sveriges Snyggaste Bil” med sin svarta Charger med enorm kompressor genom huven – hans andra bygge lyckades med konststycket att toppa det första!

– Känslan att få köra in Chargern i detta fantastiska garage är svår att greppa, berättar han.
Bland one-offs och superbilar, veteranare och märkliga åkdon platsar RTR som hand i handske. Stora hallar proppade med bilar och hojar från olika tider.
– Jay är en supercool gubbe, när han guidade runt oss i detta Hall of Fame var jag i sjunde himlen, fortsätter han.

Filmen från Jays Garage som vi får vänta på ett tag innehåller en intervju där Johan på skön ”värmlängelska” får berätta i detalj hur bilen kom till, och kompanjonerna Otto, Jörgen och Lars K bjöds också in för en presentation. Men Jay var ivrig att få köra bilen, och med honom som chaufför körde de ut i Los Angeles-trafiken.
– Vid varje rödljus skreks det från alla håll, och Jay skrek tillbaka ”Swedish viking car” medan han höll ena handen på ratten och den andra på spaken!

Efter åkturen kom de tillbaka till garaget, och då dök plötsligt Secret Service upp – vaktande ingen mindre än före detta vicepresidenten Joe Biden som hade ärende till Jay. Även han en riktig biltok, och när han fick se Chargern blev han eld och lågor.
– Det tog inte många minuter förrän han satt bakom ratten och jag spelade AC/DC för honom, det blev en skön stämning och han menade att om svenskarna fått styra världen hade den varit bättre!

Så här såg det ut när vi träffade Johan inne på Sema Show:

> Här hittar du fler filmer från Bilsports besök på Sema Show


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se