Nyhett e

Här är Volvo V60 som Cross Country-modell

Publicerad 2018-09-26

Volvo Cars presenterade idag Cross Country-versionen av V60. Markfrigången är 60 mm högre än den vanliga V60 tack vare det specialutvecklade Cross Country-chassit och fjädring som förbättrar bilens offroad-egenskaper. Fyrhjulsdrift är standard, liksom funktionerna Hill Descent Control, elektronisk stabilitetskontroll, Corner Traction Control och ett speciellt Off-Road-körläge.

Nya V60 Cross Country är också tillgänglig via Volvo Cars prenumerationstjänst Care by Volvo, som gör att man istället för att äga bilen får tillgång till den genom att teckna en prenumeration med en fast månadsavgift. Priset – kring 6.000 kronor per månad.

Volvo Cars City Safety med Autobrake ingår som standard och assisterar föraren för att undvika möjliga kollisioner. Det hjälper till att upptäcka fotgängare, cyklister och stora djur.

Pilot Assist-systemet hjälper föraren med styrning, acceleration och inbromsning på vägar med tydliga vägmarkeringar i hastigheter upp till 130 km/h. Avkörningsbegränsare, Oncoming Lane Mitigation och andra styrassistanssystem ingår som standard.

Infotainmentsystem Sensus Connect är helt kompatibelt med Apple CarPlay, Android Auto och 4G, och ser till att föraren är uppkopplad oavsett om bilen befinner sig i stadsmiljö eller på landsbygden. Pekskärmen med surfplatteliknande egenskaper kombinerar bilens olika funktioner, navigering, uppkopplade tjänster och appar för underhållning i bilen.

Nya V60 Cross Country kan fås med bensindrivlinan T5 AWD och dieselmotorn D4 AWD. Mildhybrid- och plug-in hybrid-versioner kommer att lanseras längre fram. Priserna börjar på cirka 382.000 kronor.

Källa: Volvo


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se