Nyhett e

In memoriam: Hellberg och ”Lövis” ur tiden

Motorsportsverige har blivit två färgstarka profiler fattigare.
Bo ”Bosse” Hellberg och Roland ”Lövis” Johansson har gått ur tiden och lämnat ett stort tomrum efter sig.

Publicerad 2012-04-16

Bo ”Bosse” Hellberg
Bo ”Bosse” Hellberg har avlidit 80 år gammal. År 1962 kom Bosse till Saab för att leda tävlingsverksamheten, en uppgift han löste med bravur under närmare två decennier. Med begränsade resurser skapade han en framgångsrik och respekterad organisation där förare som först Erik Carlsson och senare Stig Blomqvist och Per Eklund skördade stora framgångar.
När Saabs tävlingsavdelning lades ner i början på 1980-talet förblev Bosse Saab troget och arbetade med kvalitetsfrågor fram till sin pensionering. Han var även en stor rallyentusiast med uppdrag i KAK och var 1962 med och bildade Svenska Rallyförarklubben.
Bosse Hellberg sörjs närmast av sonen Mikael och dottern Helena med familjer.

Roland ”Lövis” Johansson
Roland ”Lövis” Johansson har avlidit 75 år gammal efter en tids sjukdom. Han började tävla på 1960-talet men för de allra flesta är han känd för sitt engagemang för barnen Stefan och Åsa.
Tack vare hårt arbete och stöd från Växjögruppen, där även Christer Johansson var en förgrundsfigur, och senare Staffan Svenby kom Stefan till Formel 1 efter framgångar i bland annat Formel 3 och Formel 2. I Lady Cup matchade Lövis dottern Åsa till en SM-titel på 1980-talet.
Smeknamnet Lövis kom från familjegården Lövåsen utanför Växjö där han kom att skapa ett eget museum med en imponerande samling material från barnens tävlande.


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se