Bloggar e

”Jag gör aldrig några bra bilaffärer”

Publicerad 2019-02-20

Egentligen var det en slump. Jag och min kollega var på väg till Elmia för att jobba. Hasse körde och jag slösurfade. Den här bilen dök upp i flödet, och jag tyckte att den hade alla rätt. Vit med mörk inredning, lite subtila förändringar som en läpp, lackade detaljer, andra njurar och sänkning.

Den ser fortfarande ut som en originalbil men har smådetaljerna jag gillar. Och så hade den redan modifieringarna som jag hade gjort, sånt som kostar en del pengar man aldrig får betalt för när man väl säljer bilen.

Jag tog kontakt med handlaren och de gav mig ett okej bud för att byta in min Ford Focus RS, och på den vägen är det. Jag ångrar inte köpet en sekund, men jag tror att Focus RS kommer öka i värde till skillnad från den här. Å andra sidan kommer den inte bottenskrapa på 50.000 kronor någon gång, för det är en väldigt rolig bil.

Om man kör snällt med den är den jättesnål. Men den skjuter på riktigt bra och den är vassare än min gamla Focus RS. Större intercooler, avgassystemet från turbon är modifierat, insugsrör och annan programvara. Bromsarna hugger väldigt bra för att vara en BMW, det brukar annars vara en svag punkt har jag märkt.

Snart ska jag köra en track day på Mantorp Park. Detta är den första bilen jag äger där jag känner att den ska klara av det. Den har ett välbalanserat chassi som kan ge rätt sorts upplevelse, och den är inte så söndertrimmad att jag behöver oroa mig för att något skjuts sönder.

Just nu känns detta som en bra kompromiss. Det är mycket pengar men den är inte astronomiskt dyr. Nästa steg för mig skulle bli en BMW M3 eller M4. Då blir det väldigt mycket dyrare och egentligen inte så mycket mer effekt. Det känns som för mycket pengar.

En nackdel är att det gärna bara spinner på ett hjul nu. Min tanke är att byta diffen i vinter. Om jag behåller den så länge. Jag är lite rastlös så jag behöver alltid ha pågående projekt, gå ut till mitt garage och skruva lite, putsa på någon bult. Så jag gör aldrig några bra bilaffärer, men det är en del av mitt intresse – till min sambos förtret.

 

Daniel ”Padde” Lindstedt

 

BMW M135i -14

  • Köptes: 2018
  • Detta gillar jag: Lätt, bakhjulsdriven, mycket effekt.
  • En mindre bra egenskap: Den är liten …

Bilsport.se

bilsport@bilsport.se