Event e

JapDays på Mantorp Park – nytt event 2019

Publicerad 2018-02-22

BMW har sitt Bimmers of Sweden, gammelfolkorna har Bug Run – och nu drar JapDays igång för endast japanska fordon. Planeringen är i god tid, du som är intresserad får byta kalender till 2019 och rita in 3 augusti!

Många sörjer fortfarande att Japmeet försvann; ett årligt återkommande event arrangerat av Nissan 200SX OGS. Det var över tio år sedan, och tomrummet har varit stort. Nu plockar Mantorp Park upp tråden igen och genomför JapDays med bankörning i tre olika kategorier, utställning med märkesspecifika priser och camping.

Stort tryck
Trots 1,5 års väntetid är trycket stort – så fort evenemanget dök upp på Facebook idag anslöt sig hundratals intresserade.
– Många har efterfrågat just det här, det har funnits en lucka att fylla och målgruppen är hur stor som helst, berättar Max Lundgren på Mantorp Park.
Den stora fördelen med att ett sånt här evenemang hålls på just Mantorp Park och inte en parkering någonstans är förstås att deltagarna har möjlighet att utnyttja sina bilar fullt ut på banan.
– Det är lite speciellt med våra events, att man kan delta så aktivt.
I skogen finns dessutom en terrängslinga för lite mer högbyggda åk, den har man tänkt öppna under eventet.

Många märkesklubbar
Sveriges många märkesklubbar inom japanska bilar och andra sammanslutningar via Facebook är tillfrågade om de vill samla sina medlemmar till eventet. Bland de tillfrågade kan nämnas Subaru-klubben, Classic JDM, JDM Life Sweden, Nissan Owners Club, Skyline.se, Toyota Club Sweden, S13, Supra Owners of Sweden, Miataklubben, Mitsubishi 3000GT-klubben, Evo Sverige och Honda-klubben.
– De är förstås glada att det här ska bli av, och förmodligen blir det uppställning efter klubbtillhörighet, och utställningspriser både för respektive bilmärke och mer övergripande sådana, avslutar Max.

> Här kan du själv anmäla ditt intresse till träffen


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se