Nyhett e

Joakim Rydholm ska köra Polestar 1 på Goodwood

Publicerad 2018-06-11

Det blir publik premiär i fart för Polestars elhybrid ”1” under Goodwood Festival of Speed den 12-15 juli och det är Polestars förste testförare Joakim Rydholm som ska visa upp den.

– Att köra uppför backen här har varit något jag drömt om att få göra länge, och att nu få göra det i prototypen vi har utvecklat under så många månader kommer verkligen att vara speciellt, säger han.

Polestar kommer även att finnas på plats i tillverkarområdet. I motsats till den kamouflagefärgade prototypen kommer två Polestar 1-bilar med produktionsspecifikationer att visas upp, vilket blir ännu ett tillfälle att kunna uppleva bilen på nära håll inför att de första bilarna levereras i mitten av 2019.

Thomas Ingenlath, vd för Polestar:
– Det ska bli väldigt kul att åka till Goodwood Festival of Speed – det är allt som ett stort bilevenemang ska vara: fyllt av passion,entusiasm och ett tillfälle att komma riktigt nära bilarna. Responsen på Polestar 1 från Storbritannien och norra Europa har varit fantastisk och vi ser den här festivalen som en viktig del i vår fortsatta ”globala handskakning” med entusiaster och våra kunder världen över. Det är en fantastisk möjlighet att träffa så många människor som delar vår passion för Polestar och varumärkets framtid.

Efter Goodwood Festival of Speed kommer Polestar 1 att begå sin debut i Nordamerika under Monterey Car Week i Kalifornien mellan den 23 och den 26 augusti.

Källa: Polestar


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se