Motorsport e

Joel Eriksson – EM-tvåa i Formel 3 får DTM-kontrakt

Publicerad 2017-12-20

19-årige Joel Eriksson blir yngst i BMW:s DTM-uppställning 2018, efter ett framgångsrikt år som slutade med en andraplats i europamästerskapens Formel 3.
– En fantastisk möjlighet, det är inte många som får den här chansen, och detta har varit ett av mina stora mål sedan jag togs med i juniorsatsningen. Jag blir en av sex förare i världen som ska representera BMW i deras främsta racingprogram just nu, och det är lite svårt att greppa. Jag vet att pressen kommer vara stor och jag har mycket att lära mig, men jag ska göra allt för att leverera bra resultat så fort som möjligt. Jag är extremt taggad!

Joel har haft en snabb karriär uppåt. Han blev tvåa i tyska Formel 4 2015, bästa nykomling i EM-seriens FIA F3 European Championship 2016 och vann även storloppet Masters of F3 i Nederländerna på sitt första försök. Sommaren 2016 kom han med i BMW:s talangpool, och i år tog han sju segrar och 14 pallplatser i Formel 3 – och avrundade med pole position i F3-VM i Macau.

Nyligen presenterades Joel som en av årets 50 bästa förare i världen i facktidningen Autosports prestigefyllda lista – före Kimi Räikkönen och Felipe Massa.

DTM-debuten sker med BMW Team RBM tillsammans med Bruno Spengler och nykomlingen Philipp Eng. Övriga medlemmar i BMW:s fabriksteam är Marco Wittmann (tvåfaldig titelvinnare), Timo Glock och Augusto Farfus. Premiären äger rum på Hockenheim-banan helgen den 4-6 maj.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se