Bilbyggen e

Jon Olsson har sålt sin RS6 ”DTM”

Publicerad 2015-06-10

Det är ruljangs på bilarna i Jon Olssons ägo – i förrgår sålde han sin Leif Tuvesson-byggda Audi RS6 med DTM-linjer som han körde i Gumball 3000 häromveckan.
– Jag älskar att bygga saker och jag kan inte spara allt jag gör, även om jag hade tänkt behålla den här ett tag eftersom det är den bästa bil jag haft, skriver han på sin blogg.

Han berättar också att det kan vara svårt att sälja ombyggda bilar och att det kan vara en bra idé att sälja den om ett bra bud ramlar in vilket det gjorde i det här fallet. Även Rebellion är såld och den nya ägaren som bor i Thailand ska få bilen skeppad till sig efter att Leif Tuvesson gjort en översyn av den. R8:an med kolfiberkaross han körde tidigare kostade enligt Jon 350.000 Euro att bygga men att han sålde den för 80.000 Euro.

– Jag har fortfarande formerna kvar så om jag ångrar mig skulle jag kunna bygga en ny RS6, men just nu är allt mitt fokus på det nya projektet som jag just har påbörjat. Innan planerna är 100 % kommer jag inte avslöja något, men det måste bli bättre än RS6:an så det kanske förklarar ambitionerna i det nya projektet. Jag hoppas Stertman Motorsport och Leif är redo för deras nya utmaning! ../.. Planen är att ha den klar i oktober/november så jag kan tackla vintern i min mest extrema vinterbil någonsin!

Du som vill se mer filmat material med Jon Olssons RS6 kan hålla ögonen öppna i helgen då Betsafe släpper sin Gumball-film.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se