Bilbyggen e

Jon Olssons cabbade G-klass ska (inte) säljas för mångmiljonbelopp

Publicerad 2018-08-15

Presstopp! Nej, Jon Olssons cabbade G 500 är inte alls till salu som det först rapporterades om, men om någon kommer med ett vilt bud kan det övervägas hälsar han. Dit räknas förmodligen de över sju miljoner kronorna som det löd i annonsen!

Vad blir större om man tar bort nåt? Vanligtvis är svaret ”ett hål”, men även prislappen på en Mercedes-Benz G 500 4×4 kan bli större om man tar av taket, som Jon Olsson gjort med sitt senaste tokbygge ”Lord Hans”. Han vill ha en rejäl bit över inköpspris när han nu sätter ut sin märkliga hemlagade cabriolet hos handlaren Cohen & Cunild i Marbella där han bor.

Bjässen har alltså blivit av med taket, fått vindrutan kortad i höjdled, fått ett fint teak-golv bakom baksätet och V8-biturbon har trimmats från 422 hk till mer lagoma 780 hk. Och den sedvanliga Jon Olsson-kamoufleringen sitter förstås på, men skidorna får man lägga i bagageutrymmet. Den är som synes även rejält hög i fjädringen, men med taket borta och framrutan sänkt gick den att få in i garaget hemma i Marbella och i parkeringsgaragen i Monaco!

Någon lösning på vad man gör om det börjar regna finns inte, så det gäller att hålla koll på väderleksrapporten. Bilen har Jon använt till att dra hem palmer till huset, och fylla med allehanda skrymmande last. Nu hoppas vi att nya idéer finns på lager och att det är anledningen till att kolossen ska bort!

Priset då? Jo, modiga 7.200.000 kronor står det på prislappen. Nypriset för besten ligger kring 2.200.000.Huruvida man får med resterna av taket för att kunna lappa ihop den innan vinterstormarna eller ej framgår icke, men uppmärksamhetsvärdet som ingår bör vara obetalbart högt.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se