Motorsport e

Nu är det klart – Ericsson klar för Formel 1

Publicerad 2014-01-21

Nu kom ett pressmeddelande från Viasat Motor som berättar att Marcus Ericsson är klar för Caterham i Formel 1.
” Som förste svensk på 23 år tar Marcus Ericsson, 23, klivet upp till Formel 1. Racingtalangen har de senaste åren kört i underserien GP2, där han upptäckts av det engelska stallet Caterham.
– Helt fantastiskt att vi lyckats få ihop det här. Det är på tiden. Det är många år sedan en svensk körde F1, och det är så klart otroligt häftigt att jag blir den näste, säger Marcus Ericsson till Viasat Motor.”
Senast var det Lill-Lövis som körde, året var 1991.

I samma pressrelease citeras Caterhams teamchef, Cyril Abiteboul:
– Vi är väldigt glada över att Marcus kör för oss 2014. Det här är resultatet av en lång process, men det har varit värt all tid och ansträngning för det är viktigt för oss. Det här blir vårt femte år i F1, och vi måste börja röra oss upp för gridden. Där tror vi att Marcus kan spela en viktig roll, säger han och fortsätter:
– Nu tar han steget upp till den högsta nivån, med ett team som är bra på att hjälpa unga förare att anpassa sig till världens mest profilerade motorsportserie, och jag är säker på att hans lugna sätt, hans naturliga talang och hans erfarenhet kommer att borga för en lyckad övergång från GP2, särskilt med tanke på stödet han har från teamet.
Den andra huvudföraren i teamet blir Kamui Kobayashi. Reserver blir Robin Frijns och Alexander Rossi.

> Se en intervju med Marcus här


Mikael Johansson

bilsport@bilsport.se