Motorsport e

Kågered Racing nysatsar på STCC

Publicerad 2017-03-16

Allt fler team offentliggör sina satsningar på årets STCC-serie som ser ut att bli den mest intressanta på länge. Anledningen är så klart det nya TCR-reglementet som blir en mycket välbehövlig injektion i svensk racing.
Micke Kågered Racing, flerfaldiga europamästare i dragracing, är klara för en STCC-satsning. Teamet kommer till start med två nya Volkswagen Golf GTi och lämnar därmed V8 Thunder Cars-mästerskapet. Förarna är samma som tidigare, Andreas Ahlberg, Krylbo och Peter Möller från Linköping.
– Vi har gjort en fantastisk resa de senaste åren i V8 Thunder Cars och etablerat oss väl. Men nu när TCR introduceras i Sverige vill vi självklart vara med från början. Reglementet är lockande och vi ser väldigt ljust på framtiden för STCC och skandinavisk racing, säger teamchefen Micke Kågered och poängterar att de tävlar med målsättning att nå toppresultat.

Satsningen i STCC sker i samarbete mellan Micke Kågered Racing, Peter Möller och Dalecarlia Engineering som är Andreas Ahlbergs team. Ahlberg, som har etablerat sig i toppskiktet av förare i V8 Thunder Cars, ser med tillförsikt fram emot en ny era i karriären.
– Jag har haft fantastiska år med Micke Kågered Racing och mitt team Dalecarlia Engineering och längtar efter att komma igång. Vi har jobbat stenhårt från mitten av förra säsongen för att få alla pusselbitar på plats för en STCC-satsning, säger han.
Peter Möller från Linköping gjorde racingdebut i V8 Thunder Cars 2015 och har sedan dess stadigt utvecklats som förare.
– Ända sedan barnsben har jag haft en förkärlek för tyska bilar och VW Golf GTI TCR-bilen är riktigt läcker. Jag ser fram emot att köra vidare för Kågered Racing och jag och Andreas jobbar bra ihop sedan tidigare säsonger, kommenterar Möller.
För Micke Kågered personligen väntar också en fortsatt satsning i dragracing-EM där han och det svensk/engelska mekanikerteamet framgångsrikt tävlar i den snabbaste klassen Top Fuel Dragster. De tre senaste säsongerna har resulterat i två EM-titlar och ett brons.
STCC-säsongen 2017 startar på Ring Knutstorp den 6 maj och går i mål på Mantorp Park den 16 september.


Mikael Johansson

bilsport@bilsport.se