Bilsport play e

Kangoo med rak Merca-sexa, turbo och kompressor!

Publicerad 2017-01-31

Galenskaper, galenskaper! Precis som det ska vara på Speed Weekend som närmar sig med stormsteg. Den 24-25 februari står bröderna Olle och Lasse Andersson från jämtländska Hammerdal på startlinjen med sin Renault Kangoo. ”Ska ni verkligen slösa en åtråvärd deltagarplacering på en Kangoo” undrade arrangören Glenn – men det är förstås ingen vanlig Kangoo.

Med hårda tag har de yxat ner en rak sexcylindrig Mercedes-diesel under huven, som i sitt förra liv satt i en mini-traktorpuller. Den är vässad med både Holset HX40 Super-turbo och en Eaton M90-kompressor, och levererar nånstans runt 400-500 hästar. En rent brutal mix som framgångsrikt testats här och där. Kanske Black Smoke Racing säger dig nåt?

Effekten går genom en elstyrd automatlåda till bakhjulen via en Volvo 940-bakaxel, och vad det blir för topp- och snittfart över kilometern på isen återstår att se. Det viktiga är inte att köra fortast utan att ha jäkligt roligt under tiden! Lasse & Olle brukar åka på Speed Weekend med sina vänner från Svarthålet Racing (som för övrigt hjälpt till med elektroniken till lådan på den här bilen) och Mobacken Racing – alla med samma sköna inställning till livet och skruvandet. Blandade dumheter som jetdrivna leksaker, motorcykeln ”bajskorven” som mekades sönder efter en härlig fest och nu en Kangoo ”surprise”. Upplagt för nya se- och hörvärdheter på Speed Weekend 2017!

> Här hittar du Svarthålet Racing på nätet
> Linus Youtube-kanal med fler klipp från teamet


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se