Bilbyggen e

Kangoon som 6 miljoner har sett på film

Publicerad 2018-02-05

Bilsports (hittills) största virala succé online är filmen på bröderna Olle och Lasse Anderssons Renault Kangoo, som med en rak sexcylindrig Mercedes OM606-diesel utrustad med både Holset HX40-turbo och Eaton M90-kompressor är en syn utöver det vanliga. Nu har snart sex miljoner personer sett filmen vi delade på Facebook, 46.000 har delat den vidare!

Här kan du se filmen:

På fullt ställ med röken som en plym ur avgasröret körde de bilen på isen under första provkörningen av bygget, kompisen Linus Nilsson höll i kameran. Den byggdes för att köras fort på Årsunda-isen och Speed Weekend, men när tävlingen väl hölls strulade bakaxelutväxlingen. Maskinen nådde maxvarv redan innan mätsträckan började, men de gav självklart allt ändå. Resultat: motorn började knacka rejält! Förmodligen gick en kolv åt fanders. Men sommarens äventyr visade att det gick att bränna däck även med fem kolvar. Nu är en ny motor inhandlad som ska ersätta den gamla, och samtidigt ska utväxlingen i bakaxeln ändras.

För tillfället jobbar de med varsitt skoterbygge inspirerade av jämtländska klassikern ”Larven” med bara ett drivband och inga skidor. Målet är att klämma ner varsin Yamaha SRC 700 trippel i ett hembyggt chassi! Det saknas inte idéer hos Olle och Lasse Andersson.

> Vill du läsa mer om Kangoon finns ett reportage i Bilsport 5/2017 som du kan beställa enkelt här


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se