Motorsport e

Karlsson och Tidemand Årets Rallyförare

Publicerad 2013-11-08

Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson skrev ett stycke svensk rallyhistoria med sina insatser i årets SM-serie. Silver i Trimmat 4WD och totalseger i Rally Uppsala – aldrig tidigare har ett kvinnligt ekipage lyckats nå sådana framgångar i mästerskapet. Ramona och Miriam blev därför ett givet val för Bilsport Award-juryn när den skulle utse Årets Rallyförare/Co-driver.

Lika självklara känns vinnarna i kategorin Årets Rallyjunior/Co-driver: Pontus Tidemand och Ola Fløene. Tillsammans hanterade de svårigheterna och konkurrensen i junior-VM på ett mästerligt sätt och kunde titulera sig världsmästare med en tävling kvar att köra. Duon överraskade även i Rally Sweden – fyra som bäst totalt i en Ford Fiesta RS WRC innan de fick ge upp med tekniska bekymmer.

Utmärkelsen Årets Rallyjunior är Tidemands andra i karriären. Han fick priset för sin SM-seger 2011. Det året röstades han dessutom fram till Årets Junior alla kategorier av Bilsports läsare. Kanske blir det en ny dubbel för Tidemand på Bilsportgalan i Norrköping den 25 januari.

Hittills har Bilsport Award-juryn utsett Årets Rallycross- och Rallyförare. Nu fortsätter arbetet med att utse övriga pristagare – Årets Racerförare, Årets Dragracingförare och Årets Kartingförare. Samtliga kommer att presenteras i de kommande numren av tidningen Bilsport – och här på bilsport.se.
När samtliga pristagare är utsedda kliver ni läsare in i handlingen för att rösta fram Årets Senior och Årets Junior.

Läs mer om Ramona Karlsson/Miriam Walfridsson och Pontus Tidemand/Ola Fløene i Bilsport nr 24 2013.

> Hansen och Larsson årets rallycrossförare/rallycrossjunior


Jerker Johansson

bilsport@bilsport.se