Notis e

Kenny Bräck kör IROC

Kenny Bräck har återigen fått en inbjudan till det mycket prestigefyllda mästerskapet IROC – International Race of Champions.

Publicerad 2001-01-18

Kenny är en av tolv toppförare från tre olika mästerskap som får köra IROC 2000.
1999 fick han starta i egenskap av regerande IRL-mästare. Då blev han sexa och bästa formelbilsförare. Nu är det vinsten i Indy 500 och Rookie of the Year-titeln i CART som ger honom en ny chans.

IROC består av fyra tävlingar på dom snabbaste ovalbanorna i USA. Alla förare har identiskt lika NASCAR-bilar och varken depåstopp, kval eller fininställning av bilen är tillåtet. Vinstmarginalen brukar vara en eller två tiondels sekunder efter drygt 40 minuters tävlande i hysteriskt tempo.
– IROC:s 25 åriga historia är full av stora racingnamn så det är en stor ära att vara med i det här gänget. För att vinna när alla har exakt samma bilar måste man göra allt precis rätt. Sist blev jag oftast lurad under de sista varven av dom erfarna NASCAR-stjärnorna. Nu ska jag dock ändra taktik. Sen får vi se om det räcker för att ge dom en kamp ända till målflaggen, säger Kenny.
Första tävlingen går på Daytona International Speedway den 16 februari.
Favoriter är regerande IROC mästaren Dale Earnhardt och NASCAR mästaren Bobby Labonte. Bland formelbilsförarna finns både årets CART mästare Gil de Ferran och årets IRL-mästare Buddy Lazier med i startfältet.

Tävlingskalender IROC 2001

16 Februari – Daytona International Speedway
21 april – Talladega Superspeedway
19 juni – Michigan Speedway
4 augusti – Indianapolis Motor Speedway


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se