Bilsport play e

Kevins tuffa Hoonigan-Volvo

Publicerad 2019-04-19

Alla fordon på Bilsport Performance & Custom Motor Show måste inte ha 1.000 hästkrafter eller ha handknackats av konstnärer – ibland finns det en fin historia som gör den värd uppmärksamheten. Kevin Karlsson föddes med svåra sjukdomen Duchennes muskeldystrofi som bryter ner kroppens muskler. Han har därför inte haft det så lätt alla gånger. Men han och brorsan som har samma sjukdom har fantastisk backup från sina fina föräldrar.

När Kevin i höstas kom på att han skulle vilja ha en frän bil ställde pappa Matthias upp utan knorr. Han fixade sponsorer på delar, och med en hjälpande hand från Kevin fick han ihop en Volvo 740 med ett stuk som trots liten budget ska påminna om Ken Blocks Hoonigan-bilar. Som av en händelse är Ken Block också på plats på Elmia den här påsken och det kanske är att be om för mycket att han ska bränna upp bakdäcken på bilen – men en autograf borde det gå att ruska fram.

Men egentligen är drömmen redan besannad; att trots stora utmaningar få möjligheten att visa upp sin coola bil för Sveriges samlade bilentusiaster. Snyggt jobbat pappa Matthias och vad tuff bilen blev Kevin!

PS. Bilen hittar du längst bort i Hall A under påskmässan, i BMC:s monter.

Allt om Elmia 2019 hittar du här!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se