Nyhett e

Kia visade nytt elbilskoncept

Kia höll världspremiär för eldrivna stilstudien Naimo Electric på Seoul Motor Show i Sydkorea. Med den vill Kia visa världen var de står när det gäller innovativ formgivning och teknik.

Publicerad 2011-04-02

Naimo Electric är den tredje i raden av elektriska fordon lanserade av Kia Motors Corporation i år och denna gången märks det att de verkligen vill visa vad de kan göra designmässigt.
De mest iögonfallande detaljerna är det assymmetriska soltaket och de “prickstylade” LED lamporna på både strålkastaren fram och lyktorna bak. Naimo har inte heller någon traditionell vindrutetorkare utan har istället blivit utformad med en högintensiv ”jetmotor” i nederkant på vindrutan vilket fungerar som en lufttork. De sedvanliga backspeglarna har blivit ersatta av miniatyrkameror, instrument, förmedling av information och reglering av många av bilens funktioner är samlade till en tunn, genomskilnlig display med organisk LED samt löstagbara ”surfplattor” med full uppkopplingsbarhet.
I batteripaketet på bilen används litiumjonpolymerteknink och har en energi på 27 kWh som ska kunna ta bilen 20 mil på en laddning. Med en snabbladdning ska batteriet på 25 minuter vara 80 procent laddat. Med ett normalt uttag ska det på fem och en halv timme vara fullt laddad.

Motor: Permanent Magnet Synchronous
Effekt: 80 kW (109 hk)
Vridmoment: 280 Nm
Höjd: 1,589 mm
Längd: 3,890 mm
Bredd: 1,844 mm
Hjulbas: 2,647 mm
Batteri: 27 kWh
Toppfart: 150 km/h


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se