Bloggar e

Kläderna åkte av på strippen

Det är lördagsmorgon, tidigt som f-n. Klockan är 04.30 rullgardinen rullas upp i rum 408 på Hotell Amigo i Emmaboda. Med en nervös inställning lyfter jag blicken mot himlen bara för att konstatera att den är blå, blå som Malmö FF:s matchställ.

Publicerad 2007-05-22

Solen börjar sakta värma asfalten på väg bort till frukosten, tittar mig omkring och ser spåren av tufft kalas på Storgatan. Tyvärr ligger det glaskross och skräp överallt och asfalten bär tydliga spår av däckbrännande. Nåväl gårdagen är glömd och dagen randas. Det är dags för En dag på Strippen i Emmaboda.

Efter frukost bär det av ut mot Flygbanan bara för att kolla läget. Det är lugnt och fridfullt, som lugnet före stormen, och storm skulle det bli. Jag åkte tillbaks till Emmaboda och mötte upp alla glada funktionärer från när och fjärran som gör detta arrangemang möjligt. Alla var pigga och glada och man njöt av det fina vädret. Nu skulle det bli åka av.

När vi, i en mäktig karavan, åkte ut till Emmaboda Flygbana satt samtidigt tusentals bilentusiaster i sin bilar på väg mot Emmaboda. Några hade redan kommit kvällen innan och sovit i sina bilar. Meningen var att vi skulle öppna klockan 08.00 men redan en bra stund innan dess kom bud från funktionärerna vid vägen att vi nog måste öppna nu, det börjar bli stockning i trafiken.
En snabb koll så allt var klart och sedan började det. Bilarna åkte in, sekretariatet jobbade och besiktningspersonalen förberedde sig för arbete. Samtidigt öppnades besöksparkeringar och busslaster med publik anlände snart till Flygbanan. Nu var vi igång!

Bilarna började köra på strippen redan innan nio och utställningsfälten fylldes snabbt upp. Detta är en fantastisk manifestation för bilhobbyn. Besökarna fick se både snabba och snygga byggen, deltagarna fick chansen att gasa av sig ordentligt och vi funktionärer fick slita för att hinna med att göra detta till bra arrangemang.
För det blev det, ett bra arrangemang. Solen sken och temperaturen började stiga upp emot riktigt sköna nivåer och kläderna åkte av efter hand som tempen steg. Som funktionär hinner man inte riktigt med i vad som egentligen sker men det man ändå snabbt kan konstatera är att alla skötte sig exemplariskt.
Till och med polisen som besökte oss var nöjda, både med folket inne på området men också med trafiken utanför. Tack för det, alla ni som var på plats!

Emmaboda har ju tyvärr blivit känt för sina regndagar i mitten av maj. Denna dag började, som sagt, dock på ett helt annat sätt. Men ingen glädje vara ju för evigt, runt lunch börjar det blåsa upp ordentligt och det känns som att det nu bara är en tidsfråga innan regnet kommer, och det var det också.
Strax innan två öppnar sig himlen och lägger Emmaboda Flygbana under vatten. Efter tio minuter bestämmer vi att det är färdigkört. Prisutdelning annonseras till om en liten stund och på en halvtimme är fältet i stort sett tomt. 8000 personer besökte En dag på Strippen i Emmaboda 2007. Det var runt 1500 fler än förra året och ett härligt bevis på att arrangemanget håller sig trots en hård konkurrens.
Kvar står nu bara något hundratal funktionärer som sliter med att iordningställa flygfältet igen efter årets häftigaste race. Själv står jag bara och suger in atmosfären och undrar vart dagen tog vägen. Nu är det bara städningen kvar. En dag på Strippen i Emmaboda är slut för denna gången. Jag vill rikta ett stort tack till alla som känner sig delaktiga i detta. Utan Er hade det aldrig gått. Lev väl och på återseende i Piteå den 9 juni!

Magnus Johansson
Projektledare för En dag på Strippen


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se