Racingbloggen e

Klartecken för intervju med Mario Andretti: ställ dina frågor här

Publicerad 2019-09-13

Glädjande besked till alla motorfans: Bilsport och Racingbloggen har fått grönt ljus för en fullständig intervju med den amerikanske racinglegendaren Mario Andretti i samband med IndyCar-finalen på Laguna Seca nästa helg.

Andrettis publicist har givit oss klartecken att, utan tids- eller ämnesrestriktioner, sitta ner med Mario och diskutera allt mellan himmel och jord. Det är en fantastisk möjlighet och det ska bli en stor ära att få förmedla det samtalet till er, våra läsare.

Mario Andretti är en av de absolut största racerförarna genom alla tider. För den svenska publiken är han kanske allra mest känd som Ronnie Petersons teamkamrat hos Lotus-stallet i Formel 1 under ödessäsongen 1978, då Ronnie förolyckades på Monza och Andretti – med ett kontroversiellt förstaförarkontrakt på fickan – tog hem VM-titeln.

Andretti är fortfarande den ende genom alla tider som vunnit både Indy 500 (1969), Daytona 500 (1967) och Formel 1-VM.

”Super Mario” har under karriären också lyckats vinna IndyCar-mästerskapet fyra gånger. Ätten Andretti fortsätter att vara högaktuell än idag via familjeteamet Andretti Autosport, med sonen Michael som teamchef och sonsonen Marco bakom ratten i en av IndyCar-bilarna.

STÄLL DINA FRÅGOR TILL MARIO!

Vad vill du veta? Vad är du nyfiken på? Ingen fråga är för liten eller stor. Ställ din fråga i kommentarsfältet här eller på valfri sida där länken publiceras, så ska jag försöka sammanställa och förmedla så mycket frågor som möjligt.

Delar av intervjun kommer att publiceras redan under Laguna-helgen, och i sin helhet i ett kommande nummer av tidningen.


Mattias Persson

bilsport@bilsport.se