Nyhett e

Lamborghini tillbaka i Sverige

Publicerad 2015-06-09

Den 5 juni invigde Lamborghini Malmö sin nya försäljningspunkt på Testvägen i Arlöv. I och med det är det italienska sportvagnsmärket officiellt tillbaka efter några års frånvaro i Sverige.
Målsättningen är att stärka Lamborghinis ställning på den svenska sportbilsmarknaden, som är stark
– Svenskarna har länge efterfrågat Lamborghinis närvaro i Sverige och därför är det extra roligt med öppnandet av den nya butiken i Malmö, säger Johan Mårtensson, försäljningschef på Lamborghini i Malmö.
– Vi har jobbat hårt de senaste månaderna för att bygga en toppmodern butik som ska ge kunderna en extraordinär upplevelse och den service man förväntar sig när man går in i en Lamborghini-butik.
Bakom satsningen på Sverige ligger danska Semler Gruppen, agent för hela Volkswagen-koncernen i Danmark.
¬Till en början sker enbart bilförsäljning i Malmö medan service utförs i Köpenhamn. En servicepunkt är dock planerad i Stockholmsområdet.
Redan innan den officiella invigningen hade Lamborghini Malmö hunnit sälja åtta bilar till svenska kunder och även arrangera ett par kundevent på bland annat Ring Knutstorp och Sturup. I samband med den officiella invigningen 5/6 hölls även Sverige-premiär för Aventador SV samt en invigningsfest där omkring 150 gäster deltog. Ett flertal anlände med egen Lamborghini.


Johan Ringshagen

bilsport@bilsport.se