Bilbyggen e

M2 med vässad M4-kraft

Publicerad 2017-05-10

Vi har sett det förut, och vi har inte tröttnat på det. Ja, folk som hinkar ner S55-motorn från M3/M4 i M2 alltså. Sist skrev vi om dÄhler Design & Technik som laddade för en mindre serieproduktion av motorswappade M2:or.

Den här gången är det tyska Lightweight Performance som byggt en bil de kallar för M2 CSR (Carbon Sports Race), en komplett kittad och trimmad drömbil där hjärtat från M3/M4 fått förbättrad andning hela vägen igenom, modifierade turboaggregat (troligtvis bytta till större) och vatteninjektion som på GTS-modellen. 612 hk och 767 Nm lämnar tydligen motorn; det är ungefär som Porsche Carrera GT med V10 hade. Rena superbilsprestanda och 0-100 ska gå på strax norr om tre sekunder.

Utöver maskineriet är det lättat med kolfiber i allt från dörrar och huv till bak- och motorlucka, egna 19-tumsfälgar och en bur inuti. Ett klassiskt clubsport-utförande avrundat med en fet time attack-bakvinge i samma ädla material! Företaget kan tänka sig att bygga en sån här bil på beställning men de säger inte vad det kostar. Det är en tydlig hint att du förmodligen inte har råd om du måste fråga…


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se