Motorsport e

Marcus Ericsson kvar i F1

Publicerad 2015-07-23

Innan Formel 1 tar sommaruppehåll gick Sauber F1 team ut med nyheten. Kontraktet med Marcus Ericsson har förlängts till att omfatta 2016 års säsong!
– Jag är väldigt glad att Sauber F1 Team tror på mig för ytterligare en säsong, skriver Marcus via Saubers hemsida. Jag hade en bra start direkt när jag kom in i teamet och tog mina första poäng redan i första loppet. Jag har lärt känna alla i teamet och känner att uppskattas som en värdefull förare. Jag är hedrad över att få vara en del i Sauber-familjen och ska ge allt för att vi ska framgångsrika tillsammans.
Även Felipe Nasr (Brasilien) som körde sin debutsäsong har fått förlängt kontrakt och blir Marcus teamkamrat även 2016.

Att teamet presenterar sina förare för nästa säsong så förhållandevis tidigt som Sauber gör är en indikation på hur väl teamet anser att det fungerar, något teamchefen Monisha Kaltenhorn gav uttryck för i samma release.
– Vi har fullt förtroende för skickligheten och talangen hos både Marcus och Felipe, skriver hon. Båda har svarat för starka prestationer, fått erfarenhet och visat att de lär sig snabbt. De tillför positiv energi till teamet, är mycket professionella i sitt arbete på banan och vid sidan av, och är redan engagerade i utvecklingen av bilen för 2016 års säsong.


Johan Ringshagen

bilsport@bilsport.se