Racingbloggen e

Marcus Ericsson på standby på Spa; står över helgens IndyCar-race

Publicerad 2019-08-29

Marcus Ericsson står på standby för Alfa Romeos F1-stall inför ett eventuellt inhopp i Belgiens Grand Prix och kommer att stå över helgens IndyCar-race i Portland.

Enligt uppgifter till Racingbloggen ska det för tillfället råda oklarheter kring huruvida Alfas storstjärna Kimi Räikkönen kan ställa upp i F1-tävlingen på Spa-Francorchamps i helgen.

Ett beslut kommer sannolikt att tas på fredag morgon, när F1-reglerna stipulerar att teamen senast måste nominera de förare som ska ställa upp i den fria träningen. Om Räikkönen inte är i skick att köra kommer han att ersättas av Ericsson, som alltså är på plats i Belgien och redo att ta över stolen bredvid italienaren Antonio Giovinazzi.

Ericsson tävlade som bekant för Alfa Romeo, tidigare Sauber, mellan åren 2015-2018.

Rent tekniskt kan Alfa Romeo välja att nominera Marcus Ericsson enbart för fredagsträningen för att sedan kalla Räikkönen tillbaka till bilen inför lördagen och resten av helgen. Ett sådant scenario är dock osannolikt.

Kimi Räikkönen är att betrakta som en första klassens expert på just Spa-Francorchamps, och har vunnit Belgiens GP hela fyra gånger – mer än någon annan nu aktiv F1-förare.

Både Marcus Ericsson själv och hans IndyCar-team, Schmidt Peterson Motorsports, har bekräftat att Kumla-sonen kommer att stå över Grand Prix of Portland i helgen. Han ersätts av amerikanen Conor Daly. Ericsson väntas dock vara tillbaka i IndyCar till finalen på Laguna Seca den 20-22 september.


Mattias Persson

bilsport@bilsport.se