Bilsport play e

Mårten kör drifting – i nedlagt köpcentrum

Publicerad 2018-12-03

Lovekhana City Drift – en väl dold attraktion på Skara Sommarland! Så väl dold att det bara är Mårten Stångberg som kört den. Efter att tillsammans med Arn Racing slutligen ha lyckats övertala de ansvariga för den snart rivna gamla Köpstaden som såg sina glansdagar på 90-talet kunde planerandet av en film påbörjas.
– Det är lite av en hyllning till skapare som Ken Block som gjort Gymkhana till vad det är idag, och förstås ett udda sätt att promota mig som förare och Digifi som mediaskapare, berättar han.
Gymkhana är ett tävlingsformat där det handlar om att ta sig en förbestämt tight bansträckning via ett antal delmoment. Man ska till exempel träffa en utsatt clipping point eller manövrera bilen genom väldigt tighta passager. Sevärt och samtidigt utmanande för deltagarna.
Mårten Stångberg är driftingförare på hög nivå och driver Team Lovetap där hans breddade Mercedes CLK är färdmedlet för stunden. I april var han och teamet på plats i det sedan länge nedlagda köpcentrumet och filmade. Resultatet ser du här ovan!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se