Motorsport e

Mattias Ekströms tuffa beslut att lämna DTM

Publicerad 2018-01-30

DTM har varit en del av Mattias Ekströms liv i många år – men den senaste tiden har rallycrosskarriären och teamet tagit allt mer tid och energi. Det är i egna teamet EKS i rallycross-VM som Mattias lägger fokus från och med nu, och därmed kliver Audis mest framgångsrika DTM-förare åt sidan.
– Det var ett av de tuffaste besluten jag någonsin fattat, säger Ekström. När jag inte längre kör båda serierna kan jag fokusera och få mer tid för min familj och mina barn. Jag kommer att fortsätta tävla för mitt egen team och ger plats för en yngre talang i DTM.
Det är Formula E-föraren och Blancpain GT Sprint-segraren Robin Frijns som tar Mattias plats i Audi-stallet för DTM 2018.

Redan 2001 började Mattias sin DTM-karriär som 22-åring i Audis kundteam ABT Sportsline. 2004 var hans första år som fabriksförare, och då tog han också sin första DTM-titel. 2007 tog han sin andra, och den var nära att han tog den tredje titeln förra säsongen. Sedan 2014 har han parallellt kört rallycross-VM, och hans tredje säsong körde han hem världsmästartiteln. Förra året blev han tvåa i både DTM och rallycross-VM.

Häng med Mattias i hans RS5 DTM på Hockenheim 2017:


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se