Motorsport e

Mattias Olsson satsar på junior-EM i rally

Publicerad 2013-12-11

Samtidigt som det är ”silly season” på rallyfronten arbetas det för fullt hos rallyjunioren Mattias Olsson och hans team.
SM-silvermedaljören från Kil jobbar för fullt med 2014 års EM-satsning. I Mattias verkstad är det högtryck på bilbyggeriet och jakten på samarbetspartners är i full gång. Målet är full EM-säsong för juniorer 2014.
– Målsättningen är att köra alla sju deltävlingarna, säger Mattias Olsson.

Hela EM-serien har mycket god mediabevakning och en av drivkrafterna bakom serien är Eurosport.
– Vi väljer den här serien för att den verkar bli bra, med tuff konkurrens och mycket bra bevakning från tv och annan media, fortsätter Mattias.
Premiär för EM-serien sker redan i månadsskiftet januari-februari nästa år i Lettland. Redan veckan efter startar VM-tävlingen Rally Sweden. Mattias utesluter inte helt en start även på hemmaplan inför storpubliken här i Värmland.
– Vi kommer att prioritera EM-serien, men går det att lösa rent ekonomiskt så vill vi även köra Rally Sweden.

Efter totalkraschen i näst sista deltävlingen 2013 är det bilbygge som pågår för fullt hos Mattias Olsson och hans team. En ny Ford av samma modell som tidigare, en Ford Fiesta i R2-tappning, håller just nu på att ta form.
– Det blir en likadan som tidigare. Vi hittade mycket fart i bilen mot slutet av säsongen och kommer att föra över inställningarna till den nya bilen. Då blir det lätt att hitta snabbt tillbaka till ett vinnartempo, avslutar Mattias Olsson.


Mikael Johansson

bilsport@bilsport.se