Nyhett e

McLarens lyxiga nyhet

Publicerad 2019-05-16

Den ska kunna kryssa över kontinenterna, och det ska så klart gå fort om föraren så vill.

Det är på det sättet McLaren marknadsför sin nya modell GT. De säger sig vilja utmana konventionerna i Grand Tourer-segmentet, som förenklat handlar om sportbilar med en dos komfort i sig.

Som sina märkessyskon är McLaren GT byggd kring en kolfiberstruktur. Vikten anges till 1.530 kg och motorn är en 4,0-liters V8 med dubbelturbo som lämnar 620 hästkrafter. Det innebär 405 hk per ton och svindlande prestanda: 0-100 på 3,2 sekunder, 0-200 på 9,0 sekunder och maxhastighet på 326 km/h.

Bagageutrymmet sväljer 420 liter packning, och just bakluckan visar tecken på grand tourer-ambitionerna. Den stängs med en så kallad soft close-funktion och som tillval kan den öppnas och stängas med elmotorer.

Stolarna är elstyrda och eluppvärmda, vilket inom McLaren är unikt för GT-modellen, och har optimerats för långresekomfort. Nappaläder är standard, men klädselvalet kan uppgraderas till extra mjukt och lyxigt läder eller alcantara, och senare i år kommer kashmir-ull för den som vill betala extra. På tillvalslistan finns även en ljudanläggning med tolv högtalare från Bowers & Wilkins med subwoofer i kolfiber och högtalarelement i Kevlar.

Priset i Storbritannien börjar vid 163.000 GBP inklusive skatter, vilket motsvarar två miljoner svenska kronor.


Emanuel Gylling

bilsport@bilsport.se