Racingbloggen e

Medaljlöst för Sverige i ”motorsport-OS”

Publicerad 2019-11-04

Det blev inga medaljer för Sverige när den första upplagan av FIA Motorsport Games – ”motorsportens OS” – avgjordes i Rom i helgen.

Som Racingbloggen avhandlade inför helgen hade vi svenskt deltagande i fyra av de sex grenarna, som bestod av touring cars, drifting, GT-racing, Formel 4, virtuell motorsport samt en kartingvariant i slalomutförande. Tävlingarna arrangerades på Vallelunga-banan strax utanför den italienska huvudstaden.

Bäst gick det till slut i den virtuella grenen – Digital Cup – där Robin Noborg slutade på en stark femteplats i tuff konkurrens.

För övriga svenskar blev det mer blygsamma placeringar. Jessica Bäckman fick med sig två sjundeplatser i de två racen i Touring Car Cup, medan Anna Glaerum och Alexander Spetz fick nöja sig med 19:e plats i Karting Slalom Cup. I Drifting Cup nådde Christian Erlandsson inte finalheaten för de 16 bästa.

När allt skulle summeras var det till slut Ryssland som, genom ett guld (Touring Car Cup) och ett brons (Karting Slalom), avgick med segern i historiens första FIA Motorsport Games. Tvåa blev hemmanationen Italien före Australien.

 

I övrigt gratulerar vi förstås idag Lewis Hamilton till karriärens smått osannolika sjätte VM-guld i Formel 1. Hamilton stod för en mästerlig körning från femte startruta i USAs Grand Prix under gårdagen och slutade tvåa bakom teamkamraten Valtteri Bottas – vilket var mer än tillräckligt för att ta hem VM-titeln för tredje året i rad. Det är bara att lyfta på hatten för en förare som, åtminstone i mina ögon, är den bäste av sin generation.


Mattias Persson

bilsport@bilsport.se