Bilbyggen e

Mercedes W124 i molekyler

Publicerad 2017-11-08

Martin Nordlander, 20 år och från Boden, har tagit på sig ett enormt arbete med en Mercedes W124 Coupé som han plockat ner i smådelar och byggt upp från grunden igen. Rostlagad, förstärkt och med egenbyggd bur och breddade skärmar. Bakvagn och drivlina är även de helt ombyggda, motorn är en Om605 250d med portad topp, stadigare vevstakar och ventilfjädrar bland annat. Både kompressorsystem och turbo ska ge rejäl effekt, som via en växellåda från en MB Sprinter ska hitta ner i backen via bakhjulen.
Minsta pinal är designad, svetsad, fräst, svarvad och bockad av denna unge man som tror sig vara helt klar redan nästa sommar. Då ska den SFRO-besiktas som ombyggt fordon och komma ut på vägarna i helt nytt skick!

Det är inte första bygget, vardagsbilen är en före detta krockad C43 AMG som han monterat vässad 250d-motor och 6-växlad låda i – även den SFRO-besiktad. Hemma i verkstaden är det full rulle med ombyggda traktorer och en pappa som påbörjat ett Cheva pickup-projekt och lillesyrran Frida som jobbar med en Cheva -52. Bilbyggandet tycks ligga i släkten!

Artikeln kommer från Garageliv i tidningen Bilsport. Har du ett bygge vi borde skriva några rader om? Hör av dig till oss! Skriv direkt till oss på Facebook eller maila bo.lundvang@bilsport.se och bifoga information och bilder.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se