Nyhett e

Meriterad chefsdesigner hos Koenigsegg

Publicerad 2019-08-14

Som ett viktigt led i den omfattande utvecklingen av sin verksamhet har Koenigsegg rekryterat en ny designchef: Sasha Selipanov. I honom får de en högst meriterad medarbetare som tidigare haft en chefspost hos Bugatti, där han ansvarade för designarbetet med Vision GranTurismo och Chiron, samt hos Genesis (Hyundais), som chef för avdelningen för avancerad global design.
– Jag är ett stort fan av Koenigseggs kombination av avspända attityd och förbindelse till teknisk innovation. Vad de har åstadkommit saknar motstycke inom bilindustrin, säger Saha. Jag är hedrad över möjligheten att få bidra med min erfarenhet och livlånga passion för sportbilar.
Att Koenigsegg har lyckats rekrytera en så meriterad och väletablerad talang som Sasha Selipanov har Christian von Koenigsegg tolkat som ett tydligt tecken på att Koenigsegg har uppnått en mycket hög status inom branschen.
– Jag ser fram mot att sammanfläta Koenigseggs sätt att skapa bilar med Sashas erfarenhet och radikala metoder som designer. Utfallet kommer att bli spektakulärt.


Johan Ringshagen

bilsport@bilsport.se