Nyhett e

Mustang 2018 blir mer slimmad

Publicerad 2017-01-18

Nu har Ford rullat ut bilder och filmer på 2018 års Mustang, som får ett mer slimmat utseende med en lägre nos och ny placering för luftintagen på huven. Även bakdelen har justerats, men det är inga stora ingrepp. Alla Mustang-modeller kommer nu med LED-ljus framåt inklusive ”signaturljusen”.

Inuti finns nu en 12 tum bred digital instrumentering som går att modifiera efter förarens önskemål. På prestandafronten utlovas också bättring. Högre varvtal på GT:ns V8, och istället för sexväxlad automat har en 10-växlad tillkommit som ska göra skiftena ännu kvickare. Paddelväxlar finns att fippla med om man vill.

I USA har man haft en V6 på 3,7 liter, men i fortsättningen får även amerikanarna nöja sig med 5-liters V8 eller turbofyra på 2,3 liter.

En trevlig nyhet för GT-ägare som är gasglada (många förmodligen) är ett aktivt avgasventilsystem som tillval, det får V8:ans ljud att odämpat vråla ut en bit innan ljuddämparen.

Bland övriga nyheter kan nämnas fräscha exteriörfärgen Orange Fury, FordPass tillsammans med Ford Sync där man kan starta bilen, låsa och lokalisera den via en app, MagneRide-dämpare som tillval i Mustang Performance Package, en fräsig bakspoiler – och något så trevligt som uppvärmd ratt (tillval).

Den amerikanska försäljningen av nya Mustang 2018 börjar i höst, mer info om svensk försäljning återkommer vi till.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se