Nyhett e

Nismo tillbaka med originaldelar till gamla prestandabilar

Publicerad 2017-04-28

Nissans prestandaavdelning Nismo gillar att så många av deras tidigare producerade sportbilar fortfarande är i bruk, och det har lett fram till att de nu återtar produktionen av en mängd reservdelar till dessa bilar. De resonerar att de hellre tillhandahåller originaldelar som håller än att bilarna förses med eftermarknadsprodukter av sämre kvalitet. Good thinking, Nismo!

Först ut är nyproducerade bitar till Nissan Skyline R32 GT-R som kommer dyka upp i officiella reservdelslistor från oktober. Siktet ligger förstås på att utöka till andra modeller så småningom, inga datum är satta dock och vi hittar ingen information om exakt vad som kommer tillhandahållas. På bilden från Nismos långa presskonferens ser vi dock ett antal delar till drivlinan.

Hoppa till 13:34 för mer info:

Nismo har fler idéer på lager – nu ska de expandera sin försäljning av färdigtunade bilar till Europa på en bredare front än tidigare. I Japan har Nismo egna modeller av GT-R, Fairlady Z (370Z), Juke, Note, Sentra och Patrol. Idag säljer de 15.000 Nismo-bilar årligen vilket bör öka i och med en ”mer global” försäljning av dessa.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se