Nyhett e

Nu kommer det nytillverkade däck till gamla bilar

Publicerad 2018-08-15

Vredestein har beslutat sig för att nytillverka däck till en rad äldre bilar, med däckmönster av klassiskt stuk och med rätt retrokänsla. De kallar bilarna för ”youngtimers”; bilar från 70-, 80- och 90-tal som antingen är, eller är på väg att bli klassiker.

Först ut är däck till Audi Ur Quattro, av det tidigare svårhittade formatet 215/50 R15. Dags att damma av originalfälgarna och gå ner i fälgstorlek! Det färskt tillverkade gummit behåller sitt passande däckmönster och design på däcksidorna medan de tillverkas enligt senaste produktionsmetoder och med samma stränga kvalitetskrav som övriga nya däck. Optimalt grepp men retrokänsla rätt igenom utlovas.

Vid halvårsskiftet 2019 räknar man med att ha ungefär 10 olika däckstorlekar för ”youngtimers”. Vredestein har fått hjälp av klubbar för historiska bilar och de större däckåterförsäljarna för att ta reda på hur efterfrågan ser ut, och bland bilmärken som nämnts hittar vi Porsche, Jaguar, Mercedes, BMW och Alfa Romeo.

Liknande nytillverkade veteranbilsdäck går att få tag på sedan tidigare från många tillverkare, så den som inte hittar sin bil i Vredesteins Youngtimer-lista gör säkrast i att slå sin däckmånglare en signal – eller testa Google.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se