Nyhett e

Nu ska hans 24 Cadillac säljas

Publicerad 2016-06-21

50 år i öknen har en tendens att lämna en del spår, det erkänner den danska samlaren som nu ska göra sig av med resten av sin ursprungligen 50 bilar stora samling av Cadillac-bilar från 40-talet. Det går nu att lägga bud på bilarna som klubbas bort senare i sommar!

Det var inte mer än tio år sedan som en dansk fick upp ögonen för Cadillac, när han såg en till salu-annons med en likbil från 1941 som var i behov av renovering. När köparen åkte för att titta på likbilen i USA visade det sig att säljaren hade fler bilar till salu och alla var från 40-talet.
– De stod i Mojaveöknen och hade stått där sedan sextiotalet, och det såg man på dem. Men formerna var intakta, berättar han.

Det slutade med att han köpte 50 bilar istället för en, allihop projekt i olika grader. Men köparen gillar att svetsa och såg det som en spännande utmaning – det fanns planer för allihop! Det tog två år att få hem dem till danska Herning, och till slut stod de i en stor hall och väntade på upprustning.

Kanske var projektet lite väl stort att ta itu med, för snart började han istället sälja bort bilar i lagom takt. Nu har han bestämt sig för att ge upp och resten ska bort! Förhoppningen är att de säljs till entusiaster som tar vid där hans ork tog slut. De säljs allihop i en onlineauktion som stänger den 10 juli, utan minimipriser. Intresset är stort från Sverige skriver auktionsförrättaren Campen Auktioner som ser dessa årgångar som populära utgångspunkter för byggen till hot rods eller rat rods, vilket säljaren inte har några problem med. ”Det skulle jag också ha gjort!”

Ett projekt som började med en likbil och slutade med 50 bilar går nu ironiskt nog i graven. Kanske tycker en del att det blir smidigare att åka till Danmark och besikta ett blivande bygge än till USA?

> Här hittar du alla objekten och kan själv lägga bud!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se