Nyhett e

Ny McLaren P1 blir helt elektrisk – och toppar 5 km/h

Publicerad 2016-09-26

Precis som ikonen McLaren F1 får den nya helt elektriska P1-versionen en centralt placerad förarstol, men där slutar likheterna. Den här superversionen kommer dessutom helt taklös – det kommer inte ens gå att köpa till!

Bilen startas enkelt med en start/stopp-knapp, som samtidigt aktiverar bilens belysning. MP3-spelare med högtalare är standard, den är förprogrammerad och fylld med massor av bra barnvisor. Transmissionen erbjuder tre växlar framåt och en bakåt.

Det går dessvärre inte att beställa vilken färg man vill, den enda är Volcano Yellow som är å andra sidan riktigt läcker. Och vem bryr sig för den delen om färgen när man susar fram i toppfarten 5 km/h genom kvarteret? Då är det polarnas suktande blickar som är det viktiga!

Priset är nästan för bra för att vara sant – ynka 375 pund (4.100:-) vilket gör den ungefär 9,5 miljoner kronor billigare än förlagan i skala 1:1. Den kommer dessutom i en serie som är icke begränsad i antal. Finns från slutet av oktober hos utvalda McLaren-återförsäljare och därefter i leksakskedjor världen över.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se